Dans

De Danskaravaan is een multicultureel dansevenement in een dansspiegeltent aan het Heemraadsplein in Rotterdam. Er zijn workshops en voorstellingen, van 17 t/m 20 mei van 19 tot 23 uur, op 19 mei ook 15 tot 18 uur en 20 mei van 13 tot 16 uur....

Mana door Scapino Ballet Rotterdam, een intercultureel danstheaterstuk van Keith-Derrick Randolph. Over schikgodinnen, halfgoden, engelen, de elementen en de geboorte van twee broers, die een beschaving stichten. Muzikale begeleiding door saz, gamelan, tabla, percussie en zangers o.l.v. Jan-Bas Bollen. Vanavond t/m 20 mei in Theater Zuidplein, Rotterdam.

Fontys Dans Festival met presentaties van academies uit België, Portugal, Engeland, Israël, Finland en Italië. Vanavond een voorstelling in De Maagd in Bergen op Zoom en vrijdag in Academietheater in Tilburg de afsluiting. Informatie tel. 0877-878188

(www.fontys.nl/dansacademie).

Rain van Anne Teresa De Keersmaeker door Rosas, op muziek van 'Music for eighteen musicians' van Steve Reich. Licht en decor is van Jan Versweyveld. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg.

Gorilla goes beautiful van Dagmar Chittka en Claudia Hauri door Lieber Gorilla m.m.v. Dalia Zaltron en regisseur Dick Hauser. Over de ontluisterende concurrentiestrijd bij een missverkiezing. Op 25 en 26 mei in Utrecht (Akademietheater), 5/m 9 juni in De Brakke Grond, Amsterdam.

Tell me... van Dylan Newcomb (choreografie/muziek) door Dansgroep Krisztina de Châtel. Op 18 en 19 mei in Leiden (LAKtheater), 20 mei in Eindhoven (Virusfestival), 22 en 23 mei in Den Haag (Theater a/h Spui), 25 en 26 mei tot slot in Rotterdam (Lantaren/Venster).

The Happy Dance Weeks in Grand Theatre, Groningen: op 23 en 24 mei 'A Green Old Man' van Guy Vaizman en Roni Haver.

Stamping door de Zuid-Afrikaanse Big Black Flat Foot Stamp & Dance Company, die ook a capella zingen, vanavond in Hoogeveen (De Tamboer), vrijdag in Zoetermeer (Stadstheater), zaterdag in Middelburg (Schouwburg), dinsdag in Oss (De Lievekamp), 23 mei in Waalwijk (De Leest).

Cliff, een 'soap in dans' van Karin Post, Tom Jansen, Rob Birza, Rob de Graaf en Boudewijn Tarenskeen. Vanavond t/m zaterdag laatste voorstellingen in Amsterdam (Frascati).

Alexander, reis van een Godenzoon door het Internationaal Danstheater, een 'dansant en muzikaal' portret van Alexander de Grote. Vanavond in Amsterdam (Stadsschouwburg), vrijdag in Veenendaal (De Lampegiet).

The Art of Three door Galili Dance. Met 'Trout' van Stephen Shropshire, 'Eco de Silenci' van Juan Carlos García, 'For many days now' van Galili en 'Duel' van Silvestrini & Strickler. Vanavond t/m zaterdag tot slot in Amsterdam (Theater Bellevue).

Soul van Truus Bronkhorst en Marien Jongewaard door zes dansers en vier danseressen, op muziek van Schumann, Kagel, Bach, Prince, Amoukar, Ter Veldhuis en Davis. Vrijdag in Spijkenisse (De Stoep), zaterdag in Leeuwarden (De Harmonie), 23 mei in Rotterdam (Schouwburg), 26 mei in Arnhem (Schouwburg) en op 29 mei in Zoetermeer (Stadstheater).

Viva la pasión! door Introdans met een eigentijdse 'Carmen' van Jorma Uotinen en twee passievolle choreografieën van Nacho Duato, 'Cor perdut' en 'Na Floresta'. Vrijdag in Zwolle (Odeon), zondag in Amersfoort (De Flint), dinsdag in Nijmegen (Stadsschouwburg).

Meer over