DANS

In 'Diapason' van het Nederlands Dans Theater 1 begeleiden de Orkater-leden Thijs van de Poll en Peter Zegveld tweeëntwintig dansers 'live' met veertien geluidsmachines....

Tournee

Het Nederlands Dans Theater 3 met 'Two short Stories' van Ohad Naharin, 'Couple of Moments' van Johan Inger, 'Grain de Folie' van Patrick Delcroix en het oudere 'The Old Man and Me' van Hans van Manen, op 15 oktober in Amersfoort (de Flint), op 16 november in Den Haag (Lucent Danstheater).

De Rotterdamse Dansgroep presenteert Cargo X van Cunningham en Through The Wall van Simons, een choreografie voor tien dansers op muziek van de New-Yorkse jazzformatie The Matthew Shipp String Trio. Op 15 oktober in Rotterdamse Schouwburg, op 24 en 25 oktober in Den Haag (Theater a/h Spui).

Een co-productie van Michael Laub en Hans Tuerlings, Planet Lulu, op 9 oktober in Amsterdam (de Brakke Grond), en 11 oktober in Tilburg (Schouwburg).

Amsterdam

Het Nationale Ballet stelde een programma samen met Groosland van Maguy Marin, het 'dikkertjesballet', naast 'Etudes' van Harald Lander en twee werken van Martha Graham, Lamentation en Embattled Garden. Op 11, 14, 21 en 27 oktober om 20.15 uur en op 12 en 15 oktober om 14 uur in het Muziektheater.

As you like it is een voorstelling van Karin Stefani over het 'symbiotische gedrag dat bijna dwangmatig ontstaat als een groep vrouwen in een beperkte tijd en ruimte bij elkaar is'. Oorspronkelijk duurde het stuk drie uur, in de Melkweg, nu alleen de hoogtepunten, van 9 (première) t/m 12 oktober.

Den Haag

De Danswerkplaats Amsterdam presenteert vrijdag in Korzo de première van Sometimes he seems an enemy van en door de Amerikaanse danser, choreograaf Ted Stoffers. 'Een onderzoek naar de complicaties van een persoonlijke relatie, vormgegeven in lichaamstaal'.

Rotterdam

Maria Unplugged is een danssolo van het duo Voortan/de Jonge voor Maria Voortman, waarin zij een dialoog aangaat met de cellist Paul de Jong. Vanavond try out, op 10 (première), 11, 14 en 15 oktober in Lantaren/Venster.

Scapino Ballet Rotterdam presenteert Nico, een avondvullende choreografie van Ed Wubbe over het leven en de muziek van de legendarische Velvet Underground-zangeres Nico (1938-1988), op muziek van John Cale. Vrijdag in Heerlen (Stadsschouwburg), zaterdag in Dordrecht (Kunstmin), 13 oktober in Maastricht (Theater a/h Vrijthof), 15 oktober in Drachten (de Lawei), 16 oktober in Roosendaal (de Kring).

Meer over