DANS

Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen is op tournee met De Notenkraker, het befaamde sprookjesballet in kerstsfeer met muziek van Tsjaikovski....

Tournee

De Staatsopera Tatarstan maakt een tournee met het ballet Sneeuwwitje op muziek van Katsjatoerian. Vanavond in Assen (De Kolk), vrijdag in Sittard (Stadsschouwburg), zaterdag in Almelo (Theaterhotel), zondag in Emmeloord ('t Voorhuys), dinsdag in Winschoten (De Klinker), 25 en 26 december in Zoetermeer.

Een tweede Oost-Europese Sneeuwwitje wordt gebracht door Opera Nationala Moldavie. Vrijdag in Roosendaal (de Kring), zaterdag in Veenendaal (de Lampegiet), zondagmiddag in Oss (de Lievekamp), dinsdag in Oosterhout (de Bussel), woensdagmiddag in Apeldoorn (Orpheus).

Tales of Eversion van Leine & Roebana ging tijdens Springdance in première. Vanavond in Amersfoort (de Lieve Vrouw) en zaterdag in Zoetermeer (Stadstheater).

Muziekfragmenten van Bach, Cage, Hindemith en Mozart vormen de muzikale basis voor Klavier, het nieuwe 'muziekballet' van Piet Rogie/Compagnie Peter Bulcaen. Vrijdag in Den Bosch (Theater Bis).

Laatste voorstellingen van Temperamenten door Introdans met 'Ballet Pathétique' van Jorma Uotinen, 'Central Station' van Blanca Li en 'L'apres-midi d'un faune' van Nicolas Musin, vanavond in Leiden (Schouwburg) en tot slot 19 december in Zutphen (de Hanzehof).

Amsterdam

Das Zeit Sein is een muziek-dansvoorstelling van choreografe Karen Levi en componist Rob Armus. Door de dansers Ulrich Huhn en Lizi Estaràs en de muzikanten Wolter Wierbos, Tristan Honsinger, Victor de Boo, Joe Williamson en Rob Armus. Vrijdag (première), zaterdag en zondag in de Melkweg.

Den Bosch

De Stilte brengt een avondvullende choreografie van artistiek leider Jack Timmermans, Onderhuids. 'Dans als een poging het onzegbare te zeggen'. Vanavond try-out, zaterdag première in Chassé Theater.

Den Haag

In oktober ging in Leuven Rosso in première, het tweede deel van de trilogie Bianco, Rosso, Extra Dry van danser/choreograaf Emio Greco en regisseur Pieter C. Scholten. Een solo van Greco over de spanning tussen het lichaam dat nieuwe sensaties zoekt en de geest die controle wil houden. Vanavond (première), vrijdag en zaterdag in Korzo Theater.

Rotterdam

In de Kleine Zaal van de Schouwburg vanavond dansfilms van Angelika Oei en vrijdag de Nederlandse première van het zang-dansduet Shrubs that shrunk dat Oei met Han Buhrs voor Kopenhagen Culturele Hoofdstad 1996 maakte. Aansluitend een optreden van Buhrs Schismatics. Zaterdag in de studio van de Schouwburg de eenmalige voorstelling Les dépots lapidaires II van Oei, gevolgd door een danceparty met dj's.

Meer over