DANS

Introdans heeft in het programma Temperamenten drie nieuwe balletten opgenomen: 'Ballet Pathétique' van de Finse choreograaf Jorma Uotinen (op muziek van Tsjaikovski), 'Central Station' van Blanca Li (J.S....

Tournee

Het NDT 3 met Programma 1: 'Two short Stories' van Ohad Naharin, 'Couple of Moments' van Johan Inger, 'Grain de Folie' van Patrick Delcroix en het oudere 'The Old Man and Me' van Hans van Manen, zaterdag in Amsterdam (Stadsschouwburg), op 15 oktober in Amersfoort (de Flint), op 16 november in Den Haag (Lucent Danstheater).

Een co-productie van Michael Laub en Hans Tuerlings, Planet Lulu, is op 8 en 9 oktober in Amsterdam (de Brakke Grond), en op 11 oktober in Tilburg (Schouwburg).

Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam presenteert zaterdag de première van Nico, een avondvullende choreografie van Ed Wubbe over het leven en de muziek van Nico (1938-1988). Nico was zangeres van de legendarische band The Velvet Underground, en begon later onder producent John Cale een solocarrière. De muziek voor deze productie is speciaal door John Cale gecomponeerd en wordt live uitgevoerd.

Meer over