dance

*****..

Sasja Kooistra

TIJDLOZE TECHNO
Carl Craig: Carl Craig Sessions. K7/ Pias

TIJDLOZE TECHNO
Deze plaat mag eigenlijk niet ontbreken in de collectie van iedere danceliefhebber. Ook niet in die van de oudere fan die al bekend is met de haast legendarische status van de Detroit techno-dj en producer Carl Craig ; de compilatiecd bevat ook enkele niet eerder uitgebrachte nummers van diens projecten Paperclip People en 69. De 21 nummers en remixes met Craig’s hoekige funky ritmes, melancholieke strings en de warme melodieën zijn door hem zelf geselecteerd. De dubbelaar toont aan hoe tijdloos zijn werk is en hoe constant de kwaliteit van zijn meer dan 15-jarige carrière. De recente Grammy-nominatie voor zijn Junior Boys-remix Like A Child geeft aan hoe stevig hij nog in de scene staat. Op 23 maart op Awakenings in Amsterdam.

HEERLIJK LOOM
*****

HEERLIJK LOOM
Kelpe: Ex-Aquarium. DC Recordings/ Lowlands

HEERLIJK LOOM
In de prachtige melodieën en soundcollages op het toegankelijke album van Kel McKeown is het heerlijk loom wentelen. Downtempo dansmuziek met wonderschone liedjes waarin het warme en organische van Four Tet, de dubby beats van Prefuse 73 en de sampletechniek van Boards of Canada gecombineerd worden.

VLEUGJES KRAUTROCK
*****

VLEUGJES KRAUTROCK
Justus Köhncke: Safe and Sound. Kompakt/ News

VLEUGJES KRAUTROCK
Het is niet moeilijk deze derde plaat bij Kompakt van de Duitse producer Justus Köhncke mooi te vinden. Hij maakte een onweerstaanbaar warm album, waarbij hij eigenwijs genoeg is wisselende stijlen uit diverse tijdperken naast elkaar te zetten. De makkelijk in het gehoor liggende nummers gaan van luchtige neodisco naar donkere techno en vleugjes krautrock, gitaren en pop.

VLEUGJES KRAUTROCK
Sasja Kooistra

Meer over