Dagagenda

Door Jan Pieter Ekker..

Door Jan Pieter Ekker

Film
TBS (Pieter Kuijpers). Poldervariatie op Bonnie and Clyde, waarin cabaretier Theo Maassen overtuigt als ontsnapte tbs’er; de jonge Lisa Smit is op dreef als het pubermeisje dat hij gijzelt. (in 37 zalen)

Film
Charlie Wilson’s War (Mike Nichols). Gewiekste combinatie van biopic, politieke satire en schelmenverhaal over het flamboyante Amerikaanse congreslid Charlie Wilson, die er zijn levenswerk van maakte de Russen uit Afghanistan te verjagen. (in 40 zalen)

Film
Unfinished Sky (Peter Duncan). Engelstalige variatie op Karim Traïdia’s De Poolse bruid, gesitueerd in Australië. Monic Hendrickx speelt opnieuw een misbruikte vrouw, dit keer op de vlucht voor het Talibanregime. (in 3 zalen)

Film
We Own the Night (James Gray). De strijd tegen drugs verbindt twee broers in New York, anno 1988. Het script schiet tekort, maar de actiescènes zijn bloedspannend. (in 19 zalen)

Film
The Kite Runner (Marc Forster). Ontroerende verfilming van de gelijknamige bestseller van Khaled Hosseini. Hoewel het moeilijk is om mee te leven met een held die fout op fout stapelt, maakt regisseur Forster aannemelijk dat Amir als geen ander onder zijn tekortkomingen lijdt. (in 79 zalen)

Film
Caramel (Nadine Labaki). De Libanese Nadine Labaki speelt de hoofdrol in haar debuut, een kleurrijke ode aan het moderne Beiroet. Vrouwen maken er de dienst uit, maar hebben het niet voor het zeggen; zowel de christelijke als de islamitische traditie verlangt opofferingen en dienstwilligheid. (in 3 zalen)

Film
Sven en zijn Rat II – Het UFO-mysterie (Vibeke Ringen). Jeugdfilm waarin Sven, zijn vriendjes Dan en Larissa en hun ratten, Meneer Jansen en James Bond, vermoeden dat buitenaardse wezens het hebben voorzien op de oma van Sven. (in 8 zalen)

Film
The Golden Compass (Chris Weitz). Eerste deel van wat een trilogie moet worden naar de bekroonde boeken van Philip Pullman. Een 12-jarig meisje krijgt een gouden kompas en beleeft fantastische avonturen in een parallelle wereld die wordt bevolkt door heksen en pratende ijsberen. (originele versie in 31 zalen; Nederlands nagesynchroniseerde versie in 3 zalen)

Film
Earth (Alastair Fothergill en Mark Linfield). Voor de documentaire Earth en de eerder uitgezonden BBC-televisieserie Planet Earth reisden dertig cameraploegen vijf jaar lang de wereld over met de nieuwste technologische snufjes. Het resultaat is overweldigend. (in 30 zalen)

Film
Atonement (Joe Wright). Ontroerende verfilming van de gelijknamige roman van Ian McEwan, over liefde, misdaad en verraad. Hoofdrolspeelster Keira Knightley maakt indruk als moderne vrouw in traditioneel decor. Tranen zijn onvermijdelijk. (in 35 zalen)

Meer over