Daadkracht

Een nare kwestie met een serieverkrachter in Utrecht lag ten grondslag aan de overtuigende Telefilm Stille nacht van Ineke Houtman die Nederland 3 heden helaas inderdaad in de stille nacht uitzendt....

Eelco Meuleman

The Kite Runner
(Marc Foster, 2007). Lekker soppen bij deze sentimentele verfilming van Khaled Hosseini’s bestseller over jongensvriendschap in het Afghanistan van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Ook toen tierde de Taliban welig en een van de twee knaapjes vlucht met zijn vader naar de Verenigde Staten. Jaren later, nadat zijn vriend blijkt te zijn vermoord, keert hij terug naar Kabul, waar de situatie niet blijkt te zijn verbeterd. Subtiliteiten zijn aan Foster (Monster’s Ball, Finding Neverland) niet echt besteed maar voor een grote Hollywoodfilm is dit nog best een moedige onderneming.Eén, 20.40 uur.

2 Days In The Valley
(John Herzfeld, 1996). Niet onaardige mozaïekfilm over een stelletje lozers in de achterbuurten van Los Angeles, wier levens uiteindelijk met elkaar worden verknoopt. Fenomenale cast (Danny Aiello, Jeff Daniels, Teri Hatcher, Paul Mazursky, James Spader, Eric Stoltz, Charlize Theron, Keith Carradine, Louise Fletcher) maakt iets moois van wat anders eerlijk gezegd een nogal middelmatig komisch drama zou zijn geworden.Eén, 23.35 uur.

Eelco Meuleman

CINEMA.NL/TV

Meer over