Curaçao pikt uitspraken Lucassen niet

Het Curaçaose kabinet noemt het optreden van de Tweede Kamerleden Eric Lucassen van de PVV en Ronald van Raak van de SP 'beschamend' en 'kwalijk'. De woede van de Curaçaoënaars spitst zich toe op het debat over de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten dat op woensdagavond 29 juni in de Tweede Kamer werd gehouden.

ANP/Redactie
Eric Lucassen. Beeld ANP
Eric Lucassen.Beeld ANP

Het debat was door Lucassen aangevraagd naar aanleiding van een recente publieke ruzie tussen de Curaçaose premier Schotte en directeur Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Lucassen vroeg minister Donner van Koninkrijksrelaties onder meer om de Rijksrecherche in te schakelen om de oorzaak van de ruzie te onderzoeken.

'Niet gehinderd door een aanzienlijk gebrek aan kennis, hebben beide heren om half twaalf 's nachts gemeend tekeer te moeten gaan tegen de regering van Curaçao die in acht maanden tijd daadkracht heeft laten zien en keihard twijfelachtige structuren heeft doorbroken', aldus een persbericht van de regering van Curaçao dat vanmiddag naar buiten wordt gebracht.

Lucassen trapte het debat woensdag af met de uitspraak: 'Voorzitter. Het land Curaçao wordt geleid door een corrupte boef. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten wordt geleid door een fraudeur, een chanterende fraudeur nog wel.'

Deze tekst kwam echter niet van Lucassen, maar van functionarissen van de eilanden zelf.

Meer over