Cruijff

Op de voorpagina van zaterdag: en nu is Cruijff weer weg. Pfff. Het wordt allemaal wel erg groot gemaakt. Ik zou het niet erg vinden wanneer sportnieuws weer wat meer over sportieve prestaties zou gaan....

Wim Zevering en Ermelo

The Monastery - Mr. Vig & The Nun (Pernille Rose Grønkjaer). Intiem, indringend sprookje over de even excentrieke als krasse tachtiger Jørgen Laursen Vig die zijn vervallen kasteel wil omtoveren in een orthodox klooster. Tijdens de verbouwing groeit er een bijzondere band tussen de Deense ex-priester en een Russische non, hoewel ze elkaars taal nauwelijks spreken en beiden zo koppig zijn als wat. (in 9 zalen)

Offside (Jafar Panahi). Op lichtvoetige wijze maakt de Iraniër Panahi duidelijk hoe vreemd het is dat voetbalwedstrijden verboden zijn voor Iraanse vrouwen, terwijl ze wel met mannen naar de bioscoop mogen. (in 3 zalen)

Kicks (Albert ter Heerdt). Mozaïekfilm waarin het zogeheten multiculturele drama vanuit verschillende perspectieven wordt getoond. Met Marokkaanse jongens die dromen over Idols en Nederlandse yuppen. (in 7 zalen)

The Last King of Scotland (Kevin Macdonald). Boekverfilming waarin de kijker Idi Amin leert kennen door de ogen van een opportunistische Schotse arts. Forest Whitaker is fenomenaal als de charismatische Amin, die verandert in een psychopaat. (13 zalen)

The Good Shepherd (Robert de Niro). Regisseur Robert de Niro toont met de carrière van Edward Wilson de pionierstijd van de CIA. De inlichtingendienst blijkt vooral uit ambitieuze, wereldvreemde mannen te bestaan. (in 8 zalen) Meer:cinema.nl/aanbevolen

Meer over