Update

Cruijff ook adviseur bij hekkensluiter in VS

Johan Cruijff heeft er opnieuw een adviseursrol bij. De voetballegende gaat naast het Mexicaanse Chivas Guadalajara ook Chivas USA uit Los Angeles adviseren. De Amsterdammer krijgt het druk; hij is sinds twee jaar ook weer nauwbetrokken bij Ajax.

Johan Cruijff (m) in actie voor de Johan Cruyff Foundation. Links de zoon van Bob Marley, Rohan. Beeld
Johan Cruijff (m) in actie voor de Johan Cruyff Foundation. Links de zoon van Bob Marley, Rohan.

Mede-eigenaar Jorge Vergara kondigde vandaag aan dat Cruijffs eerste taak wordt om een nieuwe trainer te vinden voor de Amerikanen. Dit deed hij eerder in Mexico met John van 't Schip. Mogelijk gaat er dus opnieuw een Nederlander aan de slag in Noord-Amerika.

Chivas USA eindigde dit seizoen als hekkensluiter in de Western Conference van de Amerikaanse Major League Soccer. Coach Robin Fraser werd ontslagen. 'Slechter kan niet. We hebben alle negatieve records gebroken, van de meeste tegendoelpunten tot de langste reeks duels zonder zege', zegt Vergara, ook eigenaar van Chivas uit Mexico.

Vergare kondigt 'Nederlands' voetbal aan in Amerika. 'Chivas USA heeft lang geprobeerd de fysieke manier van spelen van de Amerikanen te hanteren. Maar onze kracht is juist de nadruk te leggen op techniek en snelheid. Wat we met de Nederlandse groep in Mexico doen, gaan we ook hier implementeren.'

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over