Crosspolitie achtervolgt scooterjeugd

De politie in Maastricht zet crossmotoren in voor de achtervolging van jongeren die rondracen op bromscooters. De bekende BMW-politiemotoren zijn volgens de politie 'te lomp' om door portiekjes en steegjes achter de brommers aan te rijden....

De inzet van de crossmotoren in de wijk Daelhof is een succes omdat de overlast stukken minder is, aldus de politiewoordvoerder dinsdag. De politie nam de afgelopen maand 46 brommers in beslag.

Burgemeester Leers van Maastricht heeft een brief gestuurd naar ouders in de naast Daelhof gelegen wijk Malberg, waar ook veel overlast is van hangjeugd. Hij maant hen daarin tot een beter toezicht op hun kinderen. Helpt deze oproep niet, dan zet de politie daar ook crossmotoren in om de overlast te stoppen.

Gemeente en politie begonnen in november met een actie tegen de overlast door circa vijftig jongeren van 15 tot 21 jaar in Daelhof. De politie pakte een harde kern van 25 jongeren op. Vijftien van hen worden verdacht van vernielingen, brandstichtingen, inbraken en het gooien van een molotovcocktail naar een stadsbus.

De bus raakte zwaar beschadigd. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Hoofdverdachte van het gooien van de molotovcocktail is een 17-jarige jongen uit Maastricht.

Meer over