'Crew Maleisisch probleemtoestel handelde voorbeeldig'

De bemanning van de Boeing 737 van Malaysia Airlines die gisteren in problemen raakte, heeft op professionele wijze gehandeld en voorkwam daarmee paniek. Het toestel keerde gisteren terug naar de luchthaven van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur omdat het problemen had met het landingsgestel.

Malaysia Airlines Boeing 737-800, vlucht MH192, na de noodlanding. Beeld afp
Malaysia Airlines Boeing 737-800, vlucht MH192, na de noodlanding.Beeld afp

De piloten zetten het vliegtuig uiteindelijk na een beproeving van 4 uur veilig aan de grond. Passagiers, onder wie een 49-jarige Nederlander, uitten na afloop hun dankbaarheid en opluchting, aldus de krant New Straits Times.

Gebeden
'De passagiers waren heel bang toen we hoorden dat de vlucht problemen kende. Sommigen huilden, terwijl de meesten van ons alvast gebeden opzegden. Maar de bemanning was uitstekend en zeer professioneel. Ze wisten goed met de situatie om te gaan en paniek te voorkomen', aldus de Nederlander, die zichzelf alleen met John identificeerde tegen de krant.

De Boeing was onderweg naar Bangalore in India, en cirkelde geruime tijd rond bij de luchthaven voordat de landing werd ingezet. Malaysia Airlines is ook de luchtvaartmaatschappij van de Boeing 777 die op 8 maart vermist raakte en nog niet is teruggevonden.

Meer over