Satire

CPB: Nederlands bbp zal 3,4% dalen bij Brexit en je dooie oma is trots op je

Volgens de berekening van het CPB zou een Brexit de Nederlander miljarden euro's kosten en is je dooie oma trots op je. Dat staat in het rapport dat gisteren is uitgebracht. 'De Nederlandse handel is nauw verweven met die van de Britten en de naam van je oma begint met een S. Nee? Oh, een V dan.'

CPB: Oma Veerle vindt dat je het ondanks alles goed doet.

Volgens het CPB heeft je overleden hond Ludo doorgekregen dat als het Britse handelsakkoord met Nederland wordt opgeheven, je binnenkort je baan verliest. Volgens het rapport is er ook goed nieuws: bijlage C voorspelt dat er een nieuwe liefde op je pad komt als de Britten uit de Europese Unie stappen. Zorg wel dat je dicht bij jezelf blijft.

Vooral de sectoren chemie, kunststof en rubber, elektronica, metaal, de voedingsmiddelen- en automobielindustrie en de relatie met je kinderen worden getroffen door een Brexit. De niet-tarifaire handelsbelemmeringen en de emotionele afstand tussen jou, je dochter Kimberly, Mercurius en het Verenigd Koninkrijk, zullen volgens het CPB groter worden. De teruglopende handel zal in de periode tot 2030 leiden tot een daling van het Nederlands bbp met 3,4 procent. Laat het los, vertrouw op de kracht van het universum.

Oma Veerle vindt dat je het ondanks alles goed doet. Je hebt een moeilijke periode achter de rug maar je slaat je door de tegenslagen heen. Op pagina 673 concludeert het CPB op basis van de zware stem van je oma dat ze mogelijk veel rookte. Dat heeft op de lange termijn waarschijnlijk geen invloed op de werkgelegenheid. Mocht de Europese Unie imploderen, bedenk dan dat het leven een oceaan is en jij slechts een glibberig kwalletje.

Meer over