CoolBest Cold Pressed Juice: drank die bij uitstek in 'The 22 most hipster foods on the planet' staat

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Redactie
CoolBest Cold Pressed Juice Beeld
CoolBest Cold Pressed JuiceBeeld

Water is natuurlijk de ultieme fitgirlnectar, maar op plek twee staat sinds enige tijd cold pressed juice. Het groente- en fruitsapfenomeen leidde tot een heuse sapbarrenhausse, in de hoofdstad en ver daarbuiten. Juice is hot, supertjehealthy en een beestje dat zonder reden voortdurend bij de Engelse naam wordt genoemd. Cold pressed juice is bij uitstek een drank die je tegenkomt in flauwe lijstjes als 'The 22 most hipster foods on the planet', ergens tussen craft beer en kimchi in.

Tijd voor actie, dachten ze bij vruchtensappenmerk CoolBest, en geef ze qua het multi-interpreteerbare 'We keep it cool' eens ongelijk. Ze voegden er nog een bonustrendelement aan toe: oatmeal, of zeg maar gewoon havermout.

In de Cold Pressed Oatmeal-variant met aardbei, appel en framboos zit 46 procent appelsap, 16 procent aardbeienpuree, 5 procent frambozenpuree en een niet nader genoemde hoeveelheid bananenpuree, zwarte bessenpuree, sinaasappelsap en antioxidant, plus 2 procent havermeel en 0,8 procent lijnzaad.

Op de knalroze wikkel staat uitgelegd wat cold pressed juice nu helemaal is; een langzame persmanier waarbij zo min mogelijk vitaminen, enzymen en mineralen verloren gaan. We kunnen het mis hebben, maar wie het voor z'n neus geperste belevingsbrouwsel van de juice bar gewend is, zal het semi-coole fabriekssap toch minder smaken.

Cijfer: 7

Meer over