Content samen met Belgisch uitzendbureau

Het uitzendconcern Content wil fuseren met zijn Belgische branchegenoot Creyf's. Het aandeel Content sloot maandag op de effectenbeurs in Amsterdam 11,20 euro hoger op 33 euro....

Content zette anderhalve week geleden de deur op een kier voor een overname. 'Het is een mooi bedrijf en ik kan me voorstellen dat anderen dat ook vinden', liet directeur F. van Male zich bij de presentatie van de jaarcijfers ontvallen. Het aandeel Content schoot daarop al een paar euro omhoog, temeer omdat die dag ook duidelijk werd dat topman H. Stellingsma opstapte. Hij vertrok na een meningsverschil over het te voeren beleid.

Content en Creyf's repten maandag niet van een overname, maar van een fusie 'op basis van gelijkwaardigheid'. De commissarrissen van Content, onder wie voormalig bestuursvoorzitter Sylvia Tóth, zullen toetreden tot de raad van bestuur (naar Belgisch recht, vergelijkbaar met de Nederlandse raad van commissarissen) van Creyf's. De huidige directie van Content en Creyf's gaan samen het management voeren.

Het aan de effectenbeurs van Brussel genoteerde Creyf's wil 33 euro (66,7 gulden) betalen voor alle aandelen van Content, maar ook kunnen aandeelhouders drie aandelen Creyf's krijgen in ruil voor twintig aandelen Content. Creyf's waardeert Content op 229,44 miljoen euro (463,5 miljoen gulden).

Als het bod slaagt, zal Content van de Amsterdamse effectenbeurs verdwijnen. Om Nederlandse beleggers voor het nieuwe concern te interesseren, wil Creyf's een notering aanvragen aan het Damrak. De vestigingen van Content behouden hun eigen naam.

Creyf's en Content boekten in 1998 samen een omzet van 663 miljoen euro (1,34 miljard gulden). Het nieuwe bedrijf krijgt 414 vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Overlap is er volgens beide uitzendbureaus nauwelijks: Content heeft 183 vestigingen in Nederland, Creyf's heeft er hier nog maar 45.

Content heeft in Nederland een marktaandeel van 4 procent en is een van de kleinere uitzendconcerns. Creyf's is nummer drie in België en heeft in Nederland ongeveer 1 procent van de markt.

Creyf's is in Nederland geen onbekende. Vorig jaar breidde het met de overname van het technische detacheringsbureau Draft zijn belang in Nederland uit.

De Dienstenbond CNV is tevreden . 'Dit betekent niet alleen een versterking van Content, maar ook een versteviging van de werkgelegenheid', aldus bestuurder R. Vlietman.

Meer over