Conflict om regie Hazes-film

Regisseur Joram Lürsen vecht de beslissing aan van producent Lemming Film om hem niet meer de film Bloed, Zweet & Tranen te laten regisseren. De producent maakte deze week bekend dat de regie van de film over het leven van André Hazes wordt gegund aan Diederick Koopal.

Lürsen, regisseur van de succesfilm Alles is Liefde, liet woensdag aan persbureau ANP weten dat hij 'twee jaar lang met Lemming mijn ziel en zaligheid in dit project heeft gestopt. We hebben een afspraak op papier staan dat ik Bloed, Zweet & Tranen ga maken. En als Lemming meent mij zomaar aan de kant te kunnen zetten, dan laat ik het er niet bij zitten.'

Voorlichter van Lemming Film, Suzan de Swaan, noemt de situatie 'vervelend'. Volgens haar zijn met Lürsen afspraken gemaakt over de planning van het maken van de film, 'maar we kregen de agenda's niet passend. Daarom is deze beslissing genomen. We zouden graag met Joram in gesprek gaan om dit conflict op te lossen.'

Of een terugkeer van Lürsen in de regiestoel tot de mogelijkheden behoort, kon De Swaan niet zeggen. Lürsen was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

De vervanger van Lürsen, Diederick Koopal, heeft eerder de bioscoopfilm De Marathon geregisseerd en maakte in het verleden reclamefilmpjes.

Begin 2014 begint Lemming met het rekruteren van acteurs. Bloed, Zweet & Tranen moet in 2015 in de bioscoop verschijnen.

undefined

Meer over