Concertgebouw geplaagd door Paradiso-taferelen

Moet de klassieke muziekliefhebber straks rekening houden met hysterische groupies bij Jaap van Zweden, stagedivers op de Achtste van Mahler of aanstekers in de lucht tijdens de Mattheus Passion?...

Terwijl de diva in een van de vele pauzes in haar show uitpufte van haar vocale hoogstandjes, klonken er uit de coulissen luidkeelse aanmoedigingen aan het adres van La Norman. Een bezoekster, die alle kenmerken van een uitzinnige fan vertoonde, wandelde vervolgens ook nog eens het podium op en nam onder besmuikt gegrinnik van het publiek plaats achter de vleugel. Uiteindelijk moesten twee suppoosten een einde maken aan de ego-trip van de vrouw.

Met dergelijke ongepaste taferelen lijkt zelfs de statige tempel van de klassieke muziek niet meer te kunnen ontkomen aan de oprukkende verruwing van de maatschappij.

Vooralsnog is die angst ongegrond. De directeur van het Concertgebouw I. de Wit spreekt van 'een betreurenswaardig incident'. In tegenstelling tot wat het publiek veronderstelde, was de desbetreffende vrouw geen uitzinnige fan maar geestelijk in de war.

Meer over