Concert Vondelpark kan doorgaan na uitspraak rechter

Het grote openluchtconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Amsterdamse Vondelpark op vrijdag 6 juni gaat door. Dat heeft de president van de rechtbank Amsterdam vrijdag in een kort geding bepaald....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De Vereniging legt zich niet neer bij de uitspraak van de rechtbank. Advocaat E. Pesman liet vrijdag weten op zeer korte termijn een nieuw geding aan te spannen. Het Vondelpark geldt als rijksmonument en leent zich volgens de Vereniging niet voor grootschalige evenementen. De stichting beroept zich daarbij op een beleidsnota van Stadsdeel Zuid en de Rijksdienst Monumentenzorg. Het park verzakt jaarlijks één tot drie centimeter. De restauratie kost een miljoen gulden per jaar.

Volgens Stadsdeel Zuid, beheerder van het Vondelpark, worden voldoende voorzorgsmaatregelen genomen om het park tijdens het concert te beschermen. Het plan om de musici op pontons in de vijver te plaatsen stuitte wel op bezwaren van de deelraad. Het hiervoor benodigde zware materieel zou het park schaden. Het orkest zal een populair klassiek programma brengen vanaf een overdekt podium bij het standbeeld van Vondel, nabij het Filmmuseum.

Meer over