'Complot om Joran van der Sloot te vermoorden'

Joran van der Sloot wordt met de dood bedreigd in de gevangenis in Lima. Zijn advocaat heeft hierover alarm geslagen bij de Nederlandse ambassade in Lima. Volgens zijn advocaat Maximo Altez is er een moordcomplot tegen Van der Sloot gaande. Dat zegt Altez tegen RTL Nieuws.

RTL Nieuws
null Beeld AFP
Beeld AFP

Gisteravond zou Van der Sloot van zijn cel naar een ander gedeelte van de gevangenis zijn overgebracht. Daar is hij met de dood bedreigd, aldus zijn vriendin Leidy. Joran vroeg haar zijn advocaat in te schakelen. Altez: 'De bedreigingen komen van het paviljoen waar hij gevangen zit. Hij zit in een cel met drie mensen. Maar af en toe gaat hij naar buiten om gelucht te worden of voor activiteiten Op zo'n moment hebben mensen hem aangesproken. Het zijn moordenaars en hij is een blanke en dus heeft hij volgens hun maatstaven geld'

Het is nog onduidelijk wie er achter het vermeende complot zou zitten en of de doodsbedreigingen te maken hebben met de zaak waarvoor Van der Sloot vastzit, de moord op Stephany Flores.

De advocaat laat wel weten dat er geld betaald zou zijn om Joran om het leven te brengen. 'Het is serieus', aldus Maximo Altez, die naar de Nederlandse ambassade gaat om de zaak te bespreken.

Joran van der Sloot werd in 2012 tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Stephany Flores. Binnenkort begint het hoger beroep.

Meer over