Colombia arresteert gevreesde drugsbaron 'De Slak'

De Colombiaanse politie heeft zaterdag de Peruaanse drugsbaron Gerson Galvez gevangengenomen, meldt AP. 'De Slak', zoals zijn bijnaam luidt, stond in Peru bekend als lands meest gezochte crimineel. Hij werd gearresteerd in een overdekt winkelcentrum in de noordwestelijke plaats Medellín.

Redactie
De Peruaanse drugsbaron Gerson Galvez. Beeld AP
De Peruaanse drugsbaron Gerson Galvez.Beeld AP

Galvez is uitgeleverd aan Peru, waar hij wordt verdacht van het runnen van een bende die cocaïne smokkelt in de havenstad Callao. Zijn groep wordt gelinkt aan verschillende moorden in de omgeving.

Volgens de Amerikaanse regering is Peru 's werelds grootste producent van cocaïne. De media in Peru noemen Galvez de nieuwe 'El Chapo', naar de Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, die vorig jaar uit de gevangenis ontsnapte, maar in januari weer werd opgepakt. Ook Galvez wordt beschouwd als zeer gewelddadig.

Het hoofd van de politie van Peru, Vicente Romero, kwam persoonlijk naar Bogota om zijn uitzetting te begeleiden. Er was 150.000 dollar uitgeloofd voor informatie die leidde tot zijn arrestatie - de grootste beloning ooit voor een Peruaanse crimineel.

Galvez spreekt alle aantijgingen tegen. 'Ik ben onschuldig', zo schreeuwde hij terwijl hij onder grote belangstelling van de media in het vliegtuig werd geduwd en werd overgedragen aan de Peruaanse autoriteiten.

undefined

Galvez wordt aan boord van een vliegtuig gebracht onder grote belangstelling van de media. Beeld REUTERS
Galvez wordt aan boord van een vliegtuig gebracht onder grote belangstelling van de media.Beeld REUTERS
Meer over