College Tour, Ebola: feiten en fabels, Tomtesterom, 't Is hier fantasties, De Hokjesman, The Graham Norton Show

Iedere dag tipt de Volkskrant de beste films op televisie.

null Beeld anp
Beeld anp

College Tour NPO 3, 20.30 UUR

In New York ontvangt Twan Huys de Belgische muzikant, rapper, filmmaker en ontwerper Stromae (Paul Van Haver). Met de even dansbare als sociaal betrokken popliedjes Papaoutai, Formidable en Tous les mêmes veroverde de in Etterbeek geboren Stromae afgelopen jaar Europa. Nu alleen Amerika nog.

Ebola: feiten en fabels NPO 2, 21.05 UUR

Extra televisie-uitzending van de NOS die geheel in het teken staat van de ziekte ebola. Presentatoren Joost Karhof en Dionne Stax spreken met onder anderen Roel Coutinho, oud-directeur infectieziekten van het RIVM, Karline Kleijer van Artsen zonder Grenzen en Volkskrant-correspondent Kees Broere.

Een medewerker van het Erasmus Medisch Centrum in beschermende kleding. Het ziekenhuis treft voorbereidingen voor de opvang van ebola-patienten. Beeld anp
Een medewerker van het Erasmus Medisch Centrum in beschermende kleding. Het ziekenhuis treft voorbereidingen voor de opvang van ebola-patienten.Beeld anp

Tomtesterom NPO 3, 21.25 UUR

Tom Waes wil in sneltreinvaart leren hypnotiseren. Niet à la Rasti Rostelli in een theater en met mensen, maar diep in de zee, bij de haaien. Voordat het zover is, moet Waes eerst oefenen op ongevaarlijke huisdieren. Eenmaal op de Bahama's krijgt hij hulp van Christina Zenato, een ervaren haaienhypnotiseur.

't Is hier fantasties! SBS 6, 21.30 UUR

In de voetsporen van Ursul de Geer, die 't Is hier fantastisch! presenteerde in de jaren negentig, reist Beau van Erven Dorens naar Nederlandse vakantie-enclaves in het buitenland. Hij stort zich in het yoga- en nachtleven van Ibiza en ontmoet nudisten in Kroatië, feestbeesten in Chersonissos en kampeerders in Zuid-Frankrijk.

De Hokjesman NPO 2, 23.15 UUR

Hokjesman Michael Schaap gaat deze week op zoek naar de ware katholiek. Onderweg ontmoet hij beneden en boven de rivieren katholieken die hun geloof op zeer uiteenlopende manieren beleven en tot uitdrukking brengen. Waar komt die veelvormigheid vandaan? En wat maakt iemand een goed katholiek?

The Graham Norton Show BBC 1, 23.35 UUR

Te gast is Sherlock-acteur en 'Number 1 Sexiest Movie Star' (Empire Magazine, 2013) Benedict Cumberbatch. Binnenkort is hij te zien in oorlogsdrama The Imitation Game. Ook acteurs Timothy Spall (Mr. Turner) en comedienne Miranda Hart schuiven aan. Popgroep Maroon 5 speelt haar single Animals.

Meer over