Code geel: KNMI waarschuwt voor onweer en hagelbuien

In de loop van vandaag kan het in het hele land gaan onweren. Dat kan gepaard gaan met zware windstoten en hagelbuien. Het KNMI heeft daarom 'code geel' afgegeven, een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Met uitzondering van het westen is er zondag nog sprake van aanhoudende hitte. Maandag geldt dat mogelijk alleen nog voor het noorden en noordoosten. Er is dan bewolking en er kan van tijd tot tijd regen vallen. De middagtemperatuur loopt maandag uiteen van 20 graden in het zuidwesten tot 26 in het noordoosten van het land.

De afgelopen had de warmste nacht ooit in Nederland kunnen worden. Maar de temperatuur in De Bilt bleef steken op 19,3 graden. Het record staat op 20,8 graden. Dat was op 9 juli 2004. Overigens was het wel een warme nacht in Groningen: bij het meetstation Nieuw Beerta was het 21,8 graden, meldde MeteoGroup. Maar records gelden alleen als ze worden gemeten in De Bilt.

De zomer is volgens Weeronline voorlopig nog niet voorbij. Vanaf dinsdag voert een noordoostelijke wind drogere lucht aan en schijnt de zon volop. De rest van de week is er een mix van zon en wolken en pas in de loop van de week is er kans op een buitje. De maxima liggen over het algemeen rond een graad of 28. Alleen in het uiterste oosten wordt het later in de week lokaal mogelijk weer tropisch warm.

Meer over