CMG-topman telt zijn kippen pas in de ren

Niet bekend..

Zakenblad Quote nam polshoogte. En wat blijkt? De beursgang is afgeblazen. Quote noemt dat vooral een bittere pil voor het zittende management. Dat had bijna 95 procent van de aandelen van het Brits-Nederlandse concern in handen. Volgens het tijdschrift zouden zo'n twintig managers zich na verzilvering van hun aandelenpakket miljonair mogen noemen.

Helaas, helaas, het beursklimaat in Londen was te guur. De Londense index is vergeleken met vorig jaar met 15 procent gezakt. Bovendien gooide concurrent MDIS roet in het eten. Deze automatiseerder werd vorig jaar geïntroduceerd. En dat werd geen succes. Het fonds werd aan de man gebracht op 260 pence, maar de koers is inmiddels ineengeschrompeld tot 70 pence. En vier andere software-bedrijven verloren eveneens een flink deel van hun waarde: gemiddeld eenderde sinds hun introductie.

De gemiddelde koers-winstverhouding in Londen voor de branche is nu vijftien. En dat terwijl op de interne markt de CMG-aandelen vorig jaar nog voor 7,40 pond van de hand gingen, ofwel een koers-winstverhouding van zeventien. 'U begrijpt, voor minder doen wij het niet', zegt bestuurslid Cor Stutterheim. Hij is zelf goed voor 350 duizend aandelen, ofwel zeven miljoen gulden bij verzilvering van zijn pakket, aldus Quote.

Maar Stutterheim maalt nauwelijks om de ingevroren beursgang: 'Tja, weet u, mijn vrouw is Ierse. Die hebben een mooie uitdrukking: don't count your chickens before they are hedged. Daar houd ik het bij.'

Meer over