Citaten

Mijn urine is de laatste maanden in totaal twaalf keer gecontroleerd, dus ik ben er onderhand wel aan gewend dat er een paar vreemde mannenogen naar mijn jongeheer staan te turen....

Pieter van den Hoogenband in zijn column in SI

Privacy? Vergeet het maar. Als de vliegende dopingbrigade bij je op de stoep staat, dan ben je de pineut en kun je al je privé-activiteiten opschorten totdat men tevreden is met de productie. Vanzelfsprekend ben ik een fel tegenstander van doping en dus ook een groot voorstander van zogenaamde out-of-competition-controles, maar het begint in mijn geval wel een beetje op een heksenjacht te lijken.

Pieter van den Hoogenband in SI

Kinderen op straat liepen gewoon een stuk mee, met hun schooltas onder hun arm. Als ze bij hun hutje zijn, zeggen ze: thank you, en verdwijnen weer.

Atlete Vivian Ruijter over haar trainingsstage in Kenia, in Atletiek Magazine

Voetballers herbben natuurlijk veel meer te bieden dan een popster. Ze staan tegenwoordig in alle bladen, ook met hun seksleven, ze hebben hun eigen voetbalgroupies, ze mogen bij Waku Waku meedoen en bij meer dingen die toch eigenlijk de top zijn van wat je in Nederland kunt bereiken.

Henk Westbroek in Sportweek

Ik bereid me voor op het einde, zodat het niet als een schok komt.

Richard Krajicek in NRC Handelsblad

Meer over