Ciel Bleu en De Leuf twee Michelinsterren

De restaurants Ciel Bleu in Amsterdam en De Leuf in Ubachsberg hebben een tweede Michelinster gekregen, Da Vinci in Maasbracht en Parkheuvel in Rotterdam krijgen de eer ‘veelbelovend twee sterren’.

ANP

Dat maakt de organisatie dinsdag bekend met het uitkomen van de nieuwe Michelingids voor Nederland. Dat Parkheuvel en Da Vinci worden betiteld als ‘veelbelovend twee sterrenrestaurant’ betekent dat ze er dicht tegenaan zitten. ‘Ze missen alleen nog wat constantheid’, aldus een woordvoerster van Michelin.

Kranenborg
Nieuwkomers met één ster zijn De Fuik in Aalst, Basiliek in Harderwijk, Amarone in Rotterdam, ‘t Veerhuis in Wolphaartsdijk en De Vlindertuin in Zuidlaren. Restaurants als Vermeer in Amsterdam en Le Cirque in Scheveningen verliezen allebei hun ster; Le Cirque omdat chefkok Robert Kranenborg is gestopt.

Chefkok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in het Okura Hotel reageert zeer verheugd op zijn tweede ster: ‘Dit had ik echt absoluut niet verwacht. Het is geweldig om nu al op deze wijze bekroond te worden voor ons werk. Met het nieuwe interieur en de bedieningsbrigade onder leiding van Pasquinel Kolk en Noël Vanwittenbergh gaan we een glansrijke toekomst tegemoet.’

Chefkok en eigenaar Paul van de Bunt van de Leuf zegt alles wat betreft eten en ambiance opnieuw te zijn nagelopen: ‘We hebben ons afgevraagd of we daarin nog wat konden verbeteren. We hebben scherper naar de gerechten gekeken en op elk detail proberen aanpassingen te doen. De belofte van vorig jaar is nu verzilverd. We zijn nu in euforische stemming.’

Verliezers
Verliezers van hun enige Michelinster zijn naast Le Cirque en Vermeer de restaurants Spandershoeve in Hilversum, Mario Uva in Neck, Wollerich in Sint-Oedenrode, Valkenburg in St. Gerlach en De Grië op Terschelling.

‘t Nonnetje in Harderwijk en De Herre Sewentien in Den Bosch kunnen een eerste ster verwachten omdat die door Michelin worden betiteld als ‘veelbelovende eerste ster’.

Meer over