Cicero keuze

A.F.Th.: De Movo Tapes - Een carrière als ander (Querido; euro 27,50). Een elektriserend epos waarin de taal danst, vunzig en wonderschoon, in vergelijking waarmee de tango verbleekt tot een stilistische variant van de horlepiep....

Yasmina Reza: Adam Haberberg. (Albin-Michel, import Nilsson & Lamm; euro 16,85). Een monologue intérieur over een man die nadenkt over zijn leven en wordt geconfronteerd met wat hij niet wil.

Harry G.M. Prick: Een vreemdeling op de wegen - Het leven van Lodewijk van Deyssel vanaf 1890 (Athenaeum-Polak & Van Gennep); euro 45,-). Tweede en laatste deel van een zeer gedetailleerde biografie, die niet alleen boeiend maar ook geestig is.

Richard Yates: Revolutionary Road (De Arbeiderspers; euro 23,95). Grootse roman over de verstikkende jaren vijftig in Amerika, die je niet zozeer leest maar die je overkomt.

Gabriel Garcia Márquez: Leven om het te vertellen (Meulenhoff; euro 24,50). Een autobiografie waarvan de Spaanstalige versie al in oktober vorig jaar in Cicero met lof werd overladen.

Meer over