Christine le Duc moet winkels sluiten

Het Duitse erotiekconcern Beate Uhse, voornamelijk bekend van de sekswinkelketen Christine le Duc en de sekscatalogus Pabo, is dieper in de rode cijfers gezakt. Slecht draaiende winkels gaan dicht.

AMSTERDAM - De omzet daalde de eerste zes maanden van dit jaar met 23 procent naar 73,7 miljoen euro. Het verlies kwam uit op 3,4 miljoen euro, maakte het concern gisteren bekend. Het grootste erotiekbedrijf van Europa wist het verlies wel bijna te halveren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Om de omzet te verhogen, wil Beate Uhse zich meer richten op de onlineverkoop van seksspeeltjes. Het aantal bestellingen via de fysieke catalogus loopt steeds verder terug: 60 procent van de postorderklanten bestelt online. Het bedrijf komt met seksfilms voor smartphones en tabletcomputers en zal de frequentie van de catalogus verlagen.

In lijn met de concentratie op onlineactiviteiten is Beate Uhse bezig met een herstructurering waarbij slechtlopende winkels worden gesloten. 'We concentreren ons op winkels die het goed doen. Zij zijn het visitekaartje van onze merken', laat de Nederlandse bestuursvoorzitter Serge van der Hooft weten.

Sinds vorig jaar zijn al meer dan vijftig winkels gesloten. Deze trend zal dit jaar verder doorzetten.

undefined

Meer over