Chris Brown grote winnaar BET Awards

Chris Brown is zondag in Los Angeles de grote winnaar geworden van de BET Awards, een initiatief van de Amerikaanse televisiezender Black Entertainment Television, die zich richt op jonge Afro-Amerikanen. De 21-jarige zanger verzilverde vier nominaties voor onder meer Beste R&b-artiest en Beste Video, bij het nummer Look At Me Now. De single met Lil Wayne en Busta Rhymes werd bovendien uitgeroepen tot Beste Samenwerking. 'Ik ben dankbaar voor alle steun', zei Brown, die in 2009 nog werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn (inmiddels) ex Rihanna. 'Ik weet dat het een lange weg was, dus elke prijs is een zegen voor me.' Broer en zus Jaden en Willow Smith moesten de prijs voor beste jonge ster delen. De groep Diddy-Dirty Money van rapper P. Diddy won het beeldje voor beste groep. Patti LaBelle kreeg een lifetime achievement award. De 67-jarige zangeres, bekend van haar wereldwijde hit Lady Marmalade, kreeg de prijs uit handen van Gladys Knight.

jasje Michael Jackson levert 1,3 miljoen euro op

Het rode jasje dat Michael Jackson droeg in de clip van zijn hit Thriller heeft zondag bij een veiling 1,8 miljoen dollar opgebracht. Dat is bijna 1,3 miljoen euro. Het jasje is gekocht door een grondstoffenhandelaar uit Texas. Die stuurt het op tournee om geld in te zamelen voor verschillende kinderfondsen. Ook een deel van de veilingopbrengst gaat naar een goed doel: het Shambala Preserve, een wildpark voor katachtigen, waar de twee tijgers zijn ondergebracht die Jackson op zijn ranch Neverland hield. Het was dit weekeinde twee jaar geleden dat de zanger op 50-jarige leeftijd overleed.

Waar Heeft de Wereld het over?

Nederland #verplichtnederlandstalig

Na het nieuws dat de PVV meer Nederlandstalige muziek op Radio 2 wil horen, sloeg twitterend Nederland massaal aan het vertalen: 'Papa was een rollende steen. Waar hij zijn hoed neerlegde was zijn huis'.

Groot-Brittannië #Beyonce #Lauren Laverne #Zane Lowe

Met een spetterende popshow sloot Beyoncé zondagavond muziekfestival Glastonbury af. Ze was daarmee de eerste vrouwelijke headliner ooit op het op een na grootste festival ter wereld. Na afloop van het door de BBC rechtstreeks uitgezonden concert liet presentatrice Lauren Laverne in een spraakwaterval weten waarom ze Beyoncé zo goed vond. Collega Zane Lowe, duidelijk geen fan, moest lachen en zei cynisch: 'ik heb naar Queens of the Stone Age gekeken'. En dus ontstond online, voor de zoveelste keer, de discussie: hoort 'pop' thuis op 'rockfestival' Glastonbury? En: 'is Zane Lowe een eikel?'

John goodman wil rol in thriller ben affleck

De voormalige Roseanne- acteur John Goodman wil in de politieke thriller Argo van regisseur Ben Affleck spelen. Dit meldt het Amerikaanse filmblad Variety. De film vertelt het waargebeurde verhaal van zes Amerikaanse diplomaten die worden gegijzeld tijdens de Iraanse revolutie. De CIA probeert ze vervolgens te redden door te doen alsof de zes geen diplomaten zijn, maar filmmakers die werken aan een sciencefictionfilm. De 59-jarige Goodman is op het moment in onderhandeling voor de rol van Oscarwinnende visagist. Alan Arkin, bekend vanonder meer Edward Scissorhands en Little Miss Sunshine, heeft al getekend voor de rol van Hollywoodproducent. Argo is een initiatief van George Clooney, die de film ook produceert.

'Ik geef toe dat het niet een van mijn beste films was, maar het is zeker niet de slechtste die ik heb gemaakt.'

Regisseur Michael Bay (46) verdedigt zijn tweede Transformers-film, Revenge of the Fallen. Het derde deel uit de reeks, Dark of the Moon, draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

undefined

Meer over