nieuwscoronavirus

Chinese producent van e-auto's maakt nu mondkapjes en ontsmettende handgel

BYD (Chinees voor Build Your Dreams, jaag je dromen na), de fabrikant van elektrische voertuigen, is sinds de coronacrisis deels overgeschakeld op de productie van mondkapjes en ontsmettende handgels. 

null Beeld null

Het concern uit Shenzhen, waarin de Amerikaanse belegger Warren Buffett een belang heeft, produceert volgens Reuters sinds eind januari vijf miljoen mondkapjes en 300 duizend flesjes ontsmettingsmiddel per dag.

De mondkapjes zijn bedoeld om de eigen werknemers veilig te laten werken, zegt BYD. Het surplus gaat naar ziekenhuizen en de bevolking in de regio.

BYD is niet het enige bedrijf dat een deel van de productielijnen heeft omgebouwd naar artikelen die de verspreiding van corona moeten tegengaan. Ook een vestiging van Foxconn, dat onder meer iPhones assembleert voor Apple, heeft zich deels toegelegd op de productie van mondkapjes en beschermende kleding. Een joint venture van het Amerikaanse General Motors heeft eveneens de tering naar de nering gezet en stampt er nu dagelijks twee miljoen mondkapjes uit.

In China lijkt de coronacrisis af te nemen en zijn bedrijven weer begonnen de productie op gang te brengen. Medewerkers worden wel op grote schaal voorzien van mondkapjes en andere beschermende middelen. Ook in het zwaar getroffen Zuid-Korea lijkt het aantal nieuwe besmettingen over zijn hoogtepunt.

In dit dossier leest u alles wat u moet weten over het coronavirus. De laatste ontwikkelingen worden bijgehouden in ons liveblog.

Meer over