Chili a la country

Dicky en Sandy St. John hebben The Country Music Cookbook (GPG, import Van Ditmar; ¿ 44,-) samengesteld voor wie verteerd wordt door nieuwsgierigheid naar wat Randy Travis het liefst eet, Tammy Wynette graag klaarmaakt en of Lynn Anderson nog wel eens een uitje snippert....

ADRIAAN DE BOER

Meeslepende staaltjes van creativiteit leggen country-vedetten boven een pan niet aan de dag. Roy Rogers en zijn vrouw Dale Evans (paard Trigger staat opgezet in het museum) maken chili. De Bellamy Brothers maken chili. Glen Campbell, Kenny Rogers, Tom T. Hall en Travis Tritt ook. En de Sweethearts of the Rodeo mag je wakker maken voor chili. Daarmee heb je de hoofdgerechten, op een paar stoofpotten na (waaronder hamburger stew), wel gehad. De andere sterren komen met weke liflafjes: sausjes, burritos, broodjes, nachos, cakes, cookies, taarten, rolls, een puddinkje - geen kost voor een kerel.

Wat prefereert ex-modelgevangene (San Quentin) Merle Haggard? Pindakaaskoekjes. En Ronnie Milsap? Kaaskoekjes. Dolly Parton klopt eiwitten op (20-25 minuten!) tot een toetje met vanillesmaak. Buck Owens blijft verslingerd aan de bananenpudding van zijn moeder. Brenda Lee? Broodpudding met appel en rozijnen. McBride & The Ride maken, zes man sterk, één Mexicaanse salade. Er moet een dressing over uit de winkel. AdB

Meer over