Chaos op Haringvlietbrug door mist: zeven gewonden

De Haringvlietbrug in de A29 bij Numansdorp was vrijdagochtend door mist het toneel van meerdere ongelukken. Bij kettingbotsingen waren zeker veertien auto's betrokken. Volgens de politie van Rotterdam zijn zeven mensen gewond geraakt. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht. De brug is inmiddels weer open in beide richtingen.

Redactie
De Haringvlietbrug in de A29 bij Numansdorp is in beide richtingen afgesloten na ongelukken in de mist. Beeld anp
De Haringvlietbrug in de A29 bij Numansdorp is in beide richtingen afgesloten na ongelukken in de mist.Beeld anp

De politie spreekt van 'een grote chaos'. Ze helpt het verkeer dat vaststaat voor de brug om te keren. Door de aanvriezende mist is het spekglad op de brug, meldden de verkeersdienst van ANWB en VID.

Rijkswaterstaat adviseert automobilisten van en naar Rotterdam om te rijden via Dordrecht over de A16 en A17. Er staan inmiddels lange files. Het zicht is beperkt tussen de 50 en 100 meter.

Schip botst tegen brug

Bij Grave botste in dichte mist een schip vrijdagochtend tegen de John S. Thompsonbrug over de Maas op de N324. Rijkswaterstaat meldt dat de stuw in de Maas bij Grave zwaar is beschadigd door de aanvaring. Hierdoor loopt er water weg uit het deel van de rivier tussen de twee sluizen. Als gevolg daalt het waterpeil in de Maas.

De scheepvaart in het gebied is gestremd. Verder onderzoek moet de precieze schade duidelijk maken. De oorzaak van de aanvaring is nog onduidelijk. De brug blijft voorlopig afgesloten.

Vliegverkeer in de problemen

Hardnekkige mist zorgde donderdag al voor problemen. In heel het land gold donderdagavond code geel vanwege dichte mist. Veel vluchten op Schiphol liepen vertraging op, werden geannuleerd of moesten uitwijken naar andere vliegvelden. Ook Eindhoven Airport had een groot deel van de dag te kampen met overlast door de mist. Het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport ondervond nauwelijks hinder.

Meer over