Céline, ga lekker een beetje in het rond zoenen

Céline Dion (48) werd toch nog een soort beroemde maagd en de pas geridderde Rod Steward liet zich uit over 'vriend' Trump.

Céline Dion Beeld epa
Céline DionBeeld epa

'Tis een dingetje: celebrity virgins. Beroemdheden die zich erop voor laten staan dat ze nog maagd zijn, of in ieder geval als maagd in het huwelijk zijn getreden. Jessica Simpson was bijvoorbeeld een CV toen ze op haar 22ste trouwde. Kevin Jonas van de Jonas Brothers was het ook, al merkte hij na het trouwen op dat 'seks niet het wachten waard was' - leuk voor zijn vrouw. Ariana Lima hield het tot haar 27ste vol en was daarbij nog Victoria's Secret model, twee zaken die prima te verenigen blijken. En Selena Gomez deed er erg haar best om een CV te zijn, maar ja, toen kwam Justin Bieber voorbij.

Deze beroemdheden dragen, of droegen, ook vaak een purity ring, een ring van puurheid, die je dus pas afdoet als je met iemand de koffer ingedoken bent. Op je huwelijksnacht.

Dat je ook op oudere, want 48-jarige leeftijd, als weduwe van een zeer oude man, je nog een beetje als een pure, prille Célebrity Virgin kunt opstellen bleek uit het nieuws dat Céline Dion deze week de wereld inslingerde. Haar man, René Angélil, die in januari overleed, is de enige man met wie zij ooit gezoend heeft, vertelde zij deze week aan CBS. Het interview gaf Dion ter ere van haar duizendste (duizendste! ja, duizendste) optreden in Las Vegas. Wij zeggen, Céline, hou eens op met optreden in Vegas en ga lekker een beetje in het rond zoenen.

Rod Stewart, wie kent hem nog? Nou, iedereen weer, deze week, waarin hij (71) geridderd werd én geroddeld heeft. Zo kom je nog eens in het nieuws en dan blijkt bovendien dat alle blonde plukjes in je kapsel de tand des tijds hebben doorstaan. En dat je nog steeds, zoals in al die jaren en huwelijken van weleer, een blonde echtgenote hebt die veel groter is dan jijzelf.

Om met het ridderen te beginnen: Rod Stewart werd vanwege meer dan vijftig verdienstelijke jaren in de showbizz geridderd door prins Willam en mag zich vanaf nu (korte stilte, want het is echt een leuke titel) Sir Roderick noemen. De prins wilde weten of hij zou blijven optreden. Daarop antwoordde Sir Roderick dat hij dat zeker ging doen. 'Ik heb acht kinderen, dus ik heb weinig andere opties.'

Daarnaast haalde Sir Roderick het nieuws omdat hij zich meteen na het ridderen uitliet over Donald Trump. Wie laat zich niet uit over Donald Trump dezer dagen, zou je kunnen zeggen, maar Sir Roderick had een originele uitlating over hem, en dat is best knap.

Rod Stewart en Penny Lancaster bij de Royal Academy of Arts in London, 11 oktober 2016. Beeld reuters
Rod Stewart en Penny Lancaster bij de Royal Academy of Arts in London, 11 oktober 2016.Beeld reuters

Stewart is namelijk niet vóór en niet tégen Trump - dat vinden we bijzonder. Stewart en Trump worden al decennia samen gezien op feesten en partijen, en ze zijn natuurlijk allebei lid van de mannen-met-raar-haar-club.

Gevraagd naar Trumps kansen in de verkiezingen zei Stewart dat Trump 'een soort vriend' van hem was, maar dat hij hem niet 'presidentieel' vond.

The Daily Mail tekende daarbij op dat Stewart in 2015 Trump nog volmondig 'vriend' noemde. 'Het is niet bekend waarom Trump is gedegradeerd tot 'soort vriend'', meldde de tabloid. Wij hebben wel een paar ideeën.

Elke donderdag licht Aaf Brandt Corstius twee opmerkelijke celebritynieuwtjes uit de bladen en sites.

Meer over