nieuws

Cel en tbs voor dj’s die minderjarige jongens aanboden voor prostitutie

Voormalig radio-dj’s Romeo (Hans) A. (65) en Nico L. (60) zijn tot een gevangenisstraf van 6 jaar en tbs met dwangverpleging veroordeeld. De rechtbank Midden-Nederland acht bewezen dat zij zeven jongens, onder wie minderjarigen, tot prostitutie hebben aangezet. Ook heeft L. zelf tegen betaling seks gehad met minderjarigen.

null Beeld Hollandse Hoogte / Aloys Oosterwijk
Beeld Hollandse Hoogte / Aloys Oosterwijk

Volgens de rechtbank zochten A. en L. via berichtenservice Bullchat contact met de jongens, waarna een ontmoeting bij hen thuis volgde (‘een proefdate’). Daarin beoordeelden zij of de jonge mannen geschikt waren voor prostitutie. L. had dan seks met het slachtoffer, A. keek toe. Op de website Boys4U werden de jongens vervolgens aangeboden aan andere mannen.

Volgens de rechtbank waren de mannen ‘uit op seksuele voordelen voor zichzelf’ zonder rekening te houden met de gevolgen voor de slachtoffers. A. was al vier keer eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarigen, L. twee keer. Ook moeten zij een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers en het verdiende geld terugbetalen aan de Staat.

‘Het was allemaal vrijwillig’

Tijdens de rechtszaak verweet Romeo A. de aanklagers dat hij een ‘heteronormatief dossier’ had samengesteld ‘vol homofobe gebeurtenissen’.

Meer over