nieuwsFaillissement MC Slotervaart

Cardiologie Centra Nederland enige kandidaat voor overname Slotervaartziekenhuis

Cardiologie Centra Nederland is als enige kandidaat over om het failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam over te nemen. Dat zeggen de curatoren en CCN-oprichter Igor Tulevski. De cardiologen hebben ook een bod uitgebracht op de IJsselmeerziekenhuizen.

Jamaica Vink
Belangstellenden op het Museumplein tijdens een protestactie tegen de sluiting van ziekenhuizen. Aanleiding is het snelle faillissement van het MC Slotervaart. Beeld ANP
Belangstellenden op het Museumplein tijdens een protestactie tegen de sluiting van ziekenhuizen. Aanleiding is het snelle faillissement van het MC Slotervaart.Beeld ANP

Het gaat volgens de curatoren om een consortium dat onder meer bestaat uit de oorspronkelijke oprichters van CCN. Tulevski wil nog niet inhoudelijk ingaan op de plannen voor het Amsterdamse ziekenhuis. Donderdag heeft hij al wel een presentatie gegeven aan een deel van het medisch personeel.

Op die bijeenkomst is Tulevski ook ingegaan op de rol van Loek Winter, de oud-eigenaar van het Slotervaartziekenhuis. Volgens verschillende media zou oud-eigenaar Winter betrokken zijn bij CCN, maar Tulevski bestrijdt dat. CCN werkt wel samen met de zorgondernemer, bijvoorbeeld bij de exploitatie van het medisch centrum Sionsberg in Dokkum.

‘Loek Winter staat buiten deze doorstart’, vertelt de cardioloog. De curatoren bevestigen dat. Ook ontkent Tulevski dat er vanwege de kwestie onrust is ontstaan bij het personeel. ‘Natuurlijk werden er tijdens de presentatie vragen over gesteld, maar na afloop heeft het personeel schriftelijk laten weten CCN te steunen.’

Zeker tien partijen waren geïnteresseerd in de overname van het MC Slotervaart. De curatoren maakten eerder deze week al bekend met één kandidaat te willen doorpraten, omdat die een ‘substantieel deel van de zorg wil continueren op de huidige locatie’. CCN krijgt de komende dagen de tijd de doorstart verder te onderzoeken. Na het weekend moet er meer duidelijk zijn.

Cardiologie Centra Nederland is een publiek-private organisatie, opgezet door cardiologen, die op vijftien locaties in Nederland zorg aanbiedt. Sinds 2014 is de organisatie mede-eigenaar van het kleinste ziekenhuis van het land, in Dokkum.

Meer over