Campingwijn

'Hierbij nodigen we je uit voor onze zomerpicknick in het bos.' Eindelijk weer eens een invitatie. 'Eigen wijn meenemen', luidt de uitnodiging verder....

'Eigen wijn eerst', hoort Niche in de verte.

De bag-in-box is zo ontwikkeld dat na elk ingeschonken glas wijn de zak in de kartonnen box en het kraantje vacuüm trekken. Daardoor kan er geen lucht bij de wijn komen en wordt het druivenvocht op een natuurlijke wijze geconserveerd.

'Eenmaal geopend blijft de wijn in de bag-in-box meer dan zes weken goed.' Ga er maar aanstaan.

De drieliterwijn in karton doet denken aan de reusachtige hoeveelheden wijn die een slordige dertig jaar geleden in en rond Amsterdam in tientallen zelftapperijen konden worden ingeslagen. Drie liter voor een tientje. Toen bleek dat tankwagens van een oliemaatschappij de wijn aanvoerden, was de euforie snel voorbij.

En nu? Het kraantje van deze Merlot Syrah is wat moeilijk te vinden, maar daarna loopt de wijn vlot het glas in. De eerste slok is fris, de rest komt wat zwaar door, maar deze drie liter campingwijn voor 7,99 euro is best te doen. En de volgende dagen ook nog.

'Zoiets kan je inderdaad de kop niet kosten', meent een collega enthousiast. 'Dat is nog maar de vraag', reageert Niche, verwijzend naar een verwoestende drie-liter-kartonnen-pak-zes-weken-vacuüm-rode-wijn-hoofdpijn.

Maar die blijft uit.

Meer over