Nieuws

Campings ontruimd vanwege bosbranden in Zuid-Frankrijk, 750 brandweerlieden ingezet

In Frankrijk zijn twaalf campings in de Var-regio in het zuiden van Frankrijk geëvacueerd wegens een grote bosbrand. Het land heeft bovendien 750 brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden.

Rook stijgt dinsdag op uit de bossen nabij Gonfaron, in de Zuid-Franse regio Var. Beeld AFP
Rook stijgt dinsdag op uit de bossen nabij Gonfaron, in de Zuid-Franse regio Var.Beeld AFP

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei maandagnacht op Twitter dat alles op alles wordt gezet om de bevolking in het gebied te beschermen. Meerdere blusvliegtuigen worden ingezet om het vuur, dat maandag aan het eind van de middag ontstond, onder controle te krijgen. De vlammen grijpen snel om zich heen door de droogte in het gebied en de harde wind. Volgens de lokale autoriteiten is al 4.000 hectare bos afgebrand.

Het vuur ontstond nabij het dorp Gonfaron, circa 50 kilometer van de bekende toeristenstad Saint-Tropez, en verplaatste zich daarna snel naar La Garde-Freinet, Grimaud en vervolgens naar La Môle. Zes wegen in de regio zijn vanwege de bosbranden tijdelijk afgesloten. De blusomstandigheden zijn “zeer ongunstig”, laat minister Darmanin weten. Hij zal de getroffen regio, gelegen tussen de steden Marseille en Nice, dinsdag bezoeken.

Veel landen rond de Middellandse Zee kampen op het moment met bosbranden. In Spanje en Griekenland zijn al groepen mensen geëvacueerd vanwege het daar oprukkende vuur. En Israël vroeg maandag hulp van onder meer Frankrijk, Griekenland en Italië bij de bestrijding van grote bosbranden nabij Jeruzalem.

null Beeld
Meer over