Cambuur buigt voor Vitesse in Fries sneeuwduel

Met SC Cambuur wil het in 2015 nog steeds niet erg lukken. De Friese ploeg verloor vanavond voor eigen publiek met 0-2 van Vitesse. Daardoor wacht het team van trainer Henk de Jong nog altijd op de eerste zege in het nieuwe jaar. De eerste vijf wedstrijden na de winterstop, inclusief het bekerduel met PEC Zwolle, leverden slechts één punt op.

null Beeld anp
Beeld anp

Op het besneeuwde kunstgrasveld in Leeuwarden begon SC Cambuur sterk aan de wedstrijd. Met name Mikhail Rosheuvel leek er zin in te hebben. De van AZ overgekomen aanvaller was in de openingsfase een plaag voor de Arnhemse defensie. Hij kon echter foutjes van de lakse verdedigers Guram Kashia en Rochdi Achenteh niet afstraffen.

Onder aanvoering van Bertrand Traoré kwam Vitesse na een kwartier beter in de wedstrijd. De behendige spits uit Burkina Faso schoot na een half uur op de buitenkant van de paal. Vijf minuten later was het alsnog raak voor de bezoekers, die het technische surplus goed uitbuitten. Na een vloeiende aanval scoorde Valeri Qazaisjvili met een droog schot, 0-1. Vlak voor de rust voorkwam doelman Leonard Nienhuis de tweede treffer van Vitesse met een knappe redding in de korte hoek op een uithaal van Traoré.

Na de rust heropende SC Cambuur, gesteund door het thuispubliek, de jacht op een doelpunt. De fanatieke fans kwamen echter bedrogen uit. Uit een hoekschop kwam Denis Olinik van heel dichtbij simpel tot scoren, 0-2.

Met de moed der wanhoop trachtte SC Cambuur nog iets van de wedstrijd te maken. Invaller Sander van de Streek slaagde er echter niet in om de achterstand te verkleinen (redding doelman Eloy Room). Achterin gaf de Friese ploeg veel ruimte weg. Vitesse kon in de sneeuw echter ook niet meer tot goed voetbal komen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over