Bussen voor Molukkers naar Den Haag Centraal

De politie heeft maandag bussen geregeld om Molukkers van het Nederlands Congres Centrum (NCC) in Den Haag naar het station te vervoeren....

ANP

Drie stadsbussen heeft de politie geregeld, die tussen het NCC en het station pendelen. Daarmee hoopte ze een groot deel van de bezoekers naar het station te vervoeren, aldus een politiewoordvoerder. Op die manier kwamen geen groepen Molukkers her en der in de stad terecht. Over de hele dag heeft de politie vijf aanhoudingen verricht onder de demonstranten.

De demonstranten liepen maandagochtend van het Malieveld naar het NCC. Onderweg weken ze een keer van de route af, om in de richting van de Indonesische ambassade te gaan. Veel Molukkers willen dat de Molukken onafhankelijk worden van Indonesië en zien dat land als bezetter. De demonstranten stuitten op een linie van de mobiele eenheid. Die hoefde verder niet in actie te komen.

Aan het einde van de route ging het nogmaals mis, toen een groep Molukse jongeren zich door enkele scholieren liet verleiden tot een korte vechtpartij. Enkele ruiten van een school aan de Jan Willem Frisolaan sneuvelden.

Meer over