Bus met hulpverleners New Orleans crasht: twee doden

Bij een zwaar ongeluk met een bus in de Amerikaanse staat Louisiana zijn twee mensen om het leven gekomen en tientallen gewonden gevallen. De chauffeur van de bus, die hulpverleners vervoerde voor het opruimen van schade van overstromingen bij Baton Rouge, reed in op een ongeluk op de snelweg vanuit New Orleans.

De bus met hulpverleners was op weg naar het door overstromingen getroffen gebied in Baton Rouge. Beeld AP
De bus met hulpverleners was op weg naar het door overstromingen getroffen gebied in Baton Rouge.Beeld AP

De 37-jarige buschauffeur, die lichtgewond raakte, blijkt een illegale immigrant uit Honduras te zijn die niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij raakte op het natte wegdek de macht over het stuur kwijt en ramde stilstaande auto's en drie brandweermannen die hielpen bij het bergen van een ander ongeluk.

Een van de brandweermannen en een 21-jarige inzittende van een auto kwamen hierbij om het leven. Tussen de dertig en veertig mensen, onder wie veel inzittenden van de bus, raakten gewond. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. Drie inzittenden van de auto die werd geraakt, raakten zwaar gewond, van wie er één in kritieke toestand is. Ook een van de gewonde brandweermannen is er slecht aan toe.

Meer over