Burgemeesters scoren voor het goede doel

Je hebt managers die samen voetballen, het Concertgebouw in Amsterdam heeft een elftal en allerlei artiesten spelen regelmatig samen. Ze zijn veelgevraagd als publiekstrekkers in voorwedstrijden....

Afgelopen zaterdag kregen de burgemeesters nieuwe shirtjes aangemeten. In Zeist werden sponsorcontracten getekend met VB/Deloitte & Touche en Roccade. Deze firma's zorgen er samen met subsponsor Van Gansewinkel voor dat het elftal zich in financiële zin kan bedruipen. Want soms kan liefdadigheid ook flink wat kosten.

Zo reist het team deze week naar Lissabon om daar twee wedstrijden te spelen tegen Portugese collega's. De opbrengst van die wedstrijden is bestemd voor de leprabestrijding in Mozambique. De beroemde Portugese oud-voetballer Eusebio heeft beloofd te komen kijken.

De burgemeesters hebben de afgelopen jaren ruim 300 duizend gulden bij elkaar gevoetbald. Ze komen op uitnodiging spelen tegen betaling van 3000 gulden (voor de Leprastichting). In veel gevallen komt daar nog flink wat geld bij van bedrijven in de plaatsen waar wordt opgetreden. Meestal worden de burgemeesters gevraagd bij sportfeesten, kermissen of bij jubilea van bedrijven.

Zaterdag speelde het NBE in Zeist ter viering van de nieuwe shirtjes een wedstrijd tegen een elftal van het Utrechtse Hercules, de oudste club van Nederland. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch scoorde twee keer. Niettemin werd met 4-3 verloren. Het team moest het doen zonder de eigen keeper, burgemeester Haanstra uit Bovenkarspel. Die moest uiteraard deze keer verstek laten gaan in verband met de veteranenziekte in dit Noord-Hollandse dorp.

Meer over