Burgemeester verbiedt bekerduel Zwolle-Ajax

De voetbalwedstrijd in de kwartfinale om de KNVB-beker tussen FC Zwolle en Ajax gaat donderdag niet door. Burgemeester Franssen van Zwolle heeft het duel verboden....

De aanleiding tot het verbod is een door Ajax-supporters aangekondigde demonstratie in Zwolle. De Amsterdamse aanhang is boos omdat zij slechts 421 toegangskaarten heeft gekregen. Bovendien is gebleken dat er een flink aantal valse toegangsbewijzen in omloop is. Franssen had de demonstratie afgelopen vrijdag al verboden, maar ging nog een stap verder uit angst voor ongeregeldheden in Zwolle als de wedstrijd zou worden gespeeld.

Ajax noemt het besluit 'jammer en teleurstellend', maar de KNVB heeft begrip voor het besluit . 'Franssen is voorzitter van de commissie wedstrijdzaken en accommodatie bij de KNVB. Hij kent de problematiek van de verboden en de overvolle kalender. Wij nemen daarom aan dat hij de KNVB niet onnodig met een nieuw probleem opzadelt. De burgemeester vreest dat de openbare orde wordt verstoord, en het is dan zijn goed recht een wedstrijd te verbieden', zegt KNVB-woordvoerder De Leede. Hij vindt dat er nu zo snel mogelijk een nieuwe datum voor de wedstrijd moet worden gevonden.

Meer over