NieuwsVlaardingen

Burgemeester van Vlaardingen stapt op, andere bestuursstijl nodig

Burgemeester Annemiek Jetten van Vlaardingen vertrekt per direct. Als aanleiding wordt haar manier van besturen genoemd.

Scheidend burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) van Vlaardingen. Beeld Gemeente Vlaardingen
Scheidend burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) van Vlaardingen.Beeld Gemeente Vlaardingen

‘Het huidige politieke klimaat in Vlaardingen vraagt om een bestuursstijl die niet volledig aansluit bij de kwaliteiten van burgemeester Annemiek Jetten’, lichtte de gemeente donderdagavond in een verklaring toe.

Jetten (PvdA) was pas sinds januari 2017 burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente. Vorig jaar kwam ze in het nieuws omdat zij aangifte deed van bedreiging en belediging, nadat zij traditionele nieuwjaarsvuren had verboden. In een reactie op haar vertrek spreekt ze van ‘moeilijke momenten voor mijzelf en mijn gezin’. Volgens de scheidend burgemeester heeft Vlaardingen ‘een aantal grote opgaven die veel bestuurskracht vragen van het bestuur’.

Er heerst al langere tijd politieke en bestuurlijke onrust in de gemeente. Tijdens de huidige collegeperiode moesten twee wethouders het veld ruimen. Ook de vreugdevuur-discussie laait weer op. Aan de vooravond van Jettens vertrek werden op acht plekken in de stad kleine brandjes gesticht in afvalcontainers, meldt RTV Rijnmond.

Burgemeester Vlaardingen bedreigd: ‘We gaan haar neerknallen’

Het Openbaar Ministerie maakte in februari bekend een serie bedreigingen en beledigingen te onderzoeken die werden geuit aan het adres van Annemiek Jetten. Ze hadden volgens het OM ‘een directe link’ met het verbieden van traditionele nieuwjaarsvuren.

Meer over