Burgemeester van Middelburg wacht aangezegd

De vier wethouders van Middelburg hebben donderdag het vertrouwen opgezegd in burgemeester mr. L. Spahr van der Hoek. Er is een raadsvergadering uitgeschreven waarin de gemeenteraad beslist over zijn aanblijven....

Het college van B en W in Middelburg verkeert al geruime tijd in een diepe crisis. Begin juni leidde dat tot een interne notitie van de vier wethouders aan burgemeester Spahr van der Hoek. Daarin opperen zij dat het voor de burgemeester verstandig zou zijn naar een andere baan uit te kijken.

De kritiek van de wethouders richt zich vooral op de wijze waarop Spahr van der Hoek invulling geeft aan de portefeuille algemeen bestuurlijke coördinatie. Die taak hoort volgens de wethouders beperkt te blijven tot het op elkaar afstemmen van bestuurlijke zaken.

'Het houdt dus niet in dat u zich ongevraagd en ongecoördineerd met inhoud van beleid kunt bemoeien. Overleg, afstemming en overeenstemming met de inhoudelijke portefeuillehouders zijn randvoorwaarden', schrijven de wethouders in hun brief. Volgens loco-burgemeester Bruinooge is een bemiddelingspoging onmogelijk.

Meer over