Update

Burgemeester Boston: 'We hebben hem'

De tweede verdachte van de aanslagen bij de marathon van Boston is opgepakt. Na een massale klopjacht die de hele dag duurde en waaraan duizenden agenten en militairen deelnamen, werd de 19-jarige verdachte Dzhokhar Tsarnaev opgepakt in Watertown. De burgemeester van Boston twitterde opgelucht: 'We hebben hem'.

Redactie
Politieagenten hebben een straat afgezet. Beeld ap
Politieagenten hebben een straat afgezet.Beeld ap

De verdachte hield zich schuil op een boot die op een trailer in de achtertuin van een huis stond. Volgens de Boston politie werd zij getipt door een omwonende die bloed had gezien op de boot. Aan de arrestatie ging volgens de politie nog een schotenwisseling vooraf, waarbij de verdachte zwaar gewond raakte.

Amerikaanse televisiestations toonden vrijdagavond beelden van toesnellende hulpdiensten en militaire voertuigen die door de stad raceten. Getuigen zeiden tientallen schoten gehoord te hebben. De bewoners van het gebied werden verzocht binnen te blijven.

Twitter
Direct na de arrestatie twitterde de burgemeester van Boston 'We hebben hem'. Ook de politie van Boston uitte op twitter de enorme opluchting dat de klopjacht ten einde was gekomen. 'CAPTURED. De jacht is voorbij. De angst is over. Het recht zegeviert. Verdachte in hechtenis.'

De politie nam behalve de vermoedelijke dader Dzhokhar Tsarnaev nog drie mensen, twee mannen en een vrouw, in hechtenis. Zij worden verhoord wegens het vermoeden dat zij de verdachte onderdak hebben verleend.

undefined

De verdachte wordt afgevoerd in de ambulance. Beeld ap
De verdachte wordt afgevoerd in de ambulance.Beeld ap
Omstanders volgen angstvallig de verrichtingen van de politie. Beeld afp
Omstanders volgen angstvallig de verrichtingen van de politie.Beeld afp
Meer over