Buenos Aires

Buenos Aires, de stad die zich graag het bruisende hart van Zuid-Amerika noemt, heeft een nieuwe blonde pr-dame in Nederland....

Bezoek La Boca, zegt Alberto, de volkswijk met kleurige huisjes die aan Genua doen denken. 'Een eeuw geleden was Argentinië een immigratieland en je vindt overal invloeden van de Europese cultuur.' Met zijn Nederlandse echtgenote, zijn Italiaanse, Spaanse en Bosnische bloed, voelt hij zich een rasechte Argentijn.

Ga naar La Recoleta, vervolgt Alberto, het beroemde kerkhof in de gelijknamige wijk voor welgestelden. 'Er staan veel kleine huisjes voor de doden, ik ben het Nederlandse woord even vergeten.' La Recoleta is bekend vanwege een andere blonde first lady die ooit de aandacht vestigde op de stad. Evita ligt hier begraven, de legendarische echtgenote van president Juan Peron.

En kom naar ons, in de wijk San Telmo, zegt hij. Op zondag zetten we de tafels op straat. Dan wordt er gezongen en gedanst, gegeten en gedronken. Dan kun je de echte tango zien, want die bestaat nog wel degelijk. Elke zondag is het daar antiekmarkt. Er zijn 250 antiekwinkels, kleine gezellige zaakjes en dat vinden Nederlanders leuk. Bezoek daar ook Alberto's eigen café, het populaire Plaza Dorego aan het gelijknamige plein. Houden Nederlanders ook van. Daar liep ooit de vrouw binnen die later zijn echtgenote zou worden. Het is in Buenos Aires nu rond de 20 graden, zegt Alberto, 'en het wordt een mooie gerfst'.

Meer over