Brutaal Cambuur rooft drie punten weg uit Utrecht

FC Utrecht heeft vandaag verzuimd om afstand te nemen van SC Cambuur. De ploeg was voor eigen publiek vooral voor rust een stuk beter, maar zag Cambuur er door eigen falen met de punten vandoor gaan. Een gemiste strafschop van Ruud Boymans en een onhandige actie van Ramon Leeuwin bleken de kantelpunten: 1-3.

Nienhuis stopt de tweede penalty van Ruud Boymans. Beeld anp
Nienhuis stopt de tweede penalty van Ruud Boymans.Beeld anp

De thuisploeg, waar doelman Robbin Ruiter en de aanvallers Tommy Oar en Nacer Barazite weer in de basis terugkeerden, begon prima aan het duel. Al binnen een minuut was Oar dicht bij de 1-0, maar doelman Leonard Nienhuis van Cambuur kon zijn voorzet nog net wegtikken. De Friese goalie was halverwege de eerste helft wel kansloos, toen Boymans hem van elf meter afstand passeerde (1-0). De spits mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Vytautas Andriuskevicius.

Ruim tien minuten later had Boymans zijn tweede van de dag moeten maken. De aanvaller mocht wederom aanleggen voor een strafschop, nu toegekend na een overtreding van Etiënne Reijnen, maar zag dat Nienhuis zijn poging uitstekend uit de hoek tikte.

Utrecht was inmiddels al de zieke Willem Janssen kwijt geraakt en zag na de mislukte inzet van Boymans ook Leeuwin afhaken. De verdediger stapte vervolgens van het veld, ook al stond zijn vervanger Kai Heerings nog niet klaar. Dat onhandigheidje kwam Utrecht duur te staan, want Cambuur buitte het tijdelijke numerieke overwicht direct uit. Martijn Barto kopte een gevoelige voorzet van Calvin Mac Intosh in de verre hoek achter Ruiter, waardoor het in plaats van 2-0 1-1 stond.

Na die toch wel wat gelukkig verkregen gelijke stand, kwam Cambuur beter in het spel. Na rust was de ploeg van trainer Henk de Jong zelfs lange tijd de baas in de Galgenwaard, tot ongenoegen van het thuispubliek. Cambuur kreeg via Furdjel Narsingh twee goede kansen op de 1-2, maar Ruiter stond twee keer op de goede plek. Aan de overkant stuitte Boymans in het slotkwartier tot twee keer toe op Nienhuis.

Uiteindelijk besliste Bartholomew Ogbeche het duel acht minuten voor tijd in het voordeel van de Friezen, door een voorzet van Narsingh achter Ruiter te tikken. Vlak voor tijd schoot invaller Dejan Meleg zelfs de 1-3 binnen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over