Column

Brooklyn Beckham geen puber meer en polderglamour in Dordrecht

Brooklyn Beckham groeit te snel op volgens de Daily Mail en Jennifer Lopez stoot anti-racisten voor het hoofd.

Brooklyn Beckham.Beeld ap

De Daily Mail is een krant met bijbehorende site die bol staat van de updates over de nieuwe borsten van Taylor Swift, de blunder die Madonna tijdens haar reis in Malawi maakte door de Keniaanse vlag op Instagram te zetten, en het essay dat Jennifer Aniston heeft geschreven over de druk om moeder te worden - kortom, ze leven er van sterrennieuws.

Toch lief dat ze zich dan ook druk maken of iemand niet op al te jonge leeftijd het sterrendom in wordt gelanceerd. In casu Brookyn Beckham, de zoon van David en Victoria Beckham. 'Laten Posh en Becks Brooklyn te snel volwassen worden?', was de aandekaakstellerige kop boven een lang stuk in The Mail deze week. Met als vervolgkop: 'Op zijn 17de heeft hij een Hollywoodster als vriendin, 7 miljoen volgers op de sociale media en zijn rijbewijs.'

Noem me praktisch, maar met een Hollywoodvriendin lijkt het me reuze praktisch om te kunnen autorijden. En die 7 miljoen volgers; is dat niet de droom van elke Instagrammende puber?

Maar The Mail vindt het niet in orde. Brooklyn heeft ook nog een eigen agent, sommen ze verder op, hij heeft op de cover van een tijdschrift gestaan en bij de Brit Awards gefeest op, saillant detail, 'een schoolavond'. Kortom, opinieert de krant: het gaat te snel met Brooklyn.

Doen we een korte zoektocht, vinden we tientallen artikelen uit diezelfde Daily Mail over Brooklyns knot, zijn vriendin, zijn zusje en zijn buikspieren. Daily Mail! Laat die jongen met rust! Hij is pas 17 en hij moet huiswerk maken.

Polderglamour

Het is de week van de Nederlandse stadjes waar sterrenglamour op afstraalt. Harry Styles, die momenteel een film opneemt in Urk, ging lunchen in Zwolle, alwaar hij de eigenaar van het terras heel gelukkig maakte toen die een foto van Styles op de sociale media mocht delen - maar wel pas na twee uur, zodat Styles eerst rustig zijn broodje kon opeten. Dat is nou lief.

En naast Urk en Zwolle heeft ook Dordrecht een moment van glorie, nu het raadsel is opgelost rond het Dordtse stadsgezicht dat een rol speelde in de clip van Denial van Beyoncé.

In mei zat Sander Paarlberg, conservator van het Dordrechts Museum, de clip te bekijken, waarin Beyoncé volgens De Telegraaf 'halfnaakt rondzwemt in een hotelkamer die onder water staat'. Tot zover niets nieuws of spannends. Maar de conservator schrok op van iets op de achtergrond in die hotelkamer: een stadsgezichtje van iets wat duidelijk Dordrecht was. Maar van welke schilder was dat schilderij?

Paarlberg kreeg veel tips binnen. Het werkje bleek van de lokale schilder Wim Jansen te zijn en heet Het gezicht op de Grote Kerk van Dordrecht. Het hangt al jaren in een klein kerkje in de stad en stamt uit 1950. De makers van de clip hebben het waarschijnlijk van een Chinese site met stockfoto's gehaald en vonden het een uitgelezen werkje om op te hangen in een hotelkamer die onder water staat waarin Beyoncé rondzwemt. Niemand weet waarom, maar wij kunnen alleen maar zeggen: wat een eer.

Beyonce.Beeld getty
Meer over