Update

Brood nieuwe trainer van Roda JC

Ruud Brood is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC uit Kerkrade. Dat meldde de Limburgse eredivisieclub vandaag. Brood is nu nog de trainer van RKC Waalwijk en maakt bij de Brabanders het seizoen af.

Bert van der Linden
null Beeld

Hij volgt bij Roda JC Harm van Veldhoven op, die aan het einde van deze voetbaljaargang vertrekt als hoofdcoach.

De 49-jarige Brood tekent een contract voor 2 jaar. 'Wij hebben de ambitieuze trainer gecontracteerd die Roda JC Kerkrade ziet als een logische vervolgstap in zijn carrière. Daarnaast is hij het type trainer waar wij naar op zoek waren. Hij heeft bewezen individuele spelers en een team beter te laten functioneren', aldus technisch directeur Gerard Wielaert van Roda.

null Beeld anp
Beeld anp

Brood is sinds 2008 coach van RKC Waalwijk. Daarvoor trainde de oud-prof van onder meer NAC Breda de clubs Helmond Sport en Heracles Almelo. In het eerste seizoen onder Broods leiding promoveerde RKC via de nacompetitie naar de eredivisie, maar daalde een seizoen later weer af naar de Jupiler League.

Na het kampioenschap in het seizoen 2010/2011 staan de Waalwijkers op dit moment op de achtste plaats in de eredivisie. Roda bezet de negende positie.

RKC gaf in een persbericht aan dat de club wel gesprekken met Brood heeft gevoerd. 'Wij hebben hem een beeld geschetst van de mogelijkheden van de club op de korte en middellange termijn. Zoals dat gaat bij dit soort gesprekken, heeft Ruud ook zijn verwachtingen uitgesproken. Nu blijkt dat de verwachtingen van club en trainer op dit moment te ver uit elkaar liggen', aldus algemeen directeur Joost de Wit.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over