Broer Swinkels loopt periodetitel mis

Op de avond dat zijn broeg Arjan een zware nekblessure opliep, verspeelde doelman Ruud Swinkels met FC Eindhoven de eerste periodetitel. Eindhoven had aan een gelijkspel genoeg, maar verloor met 1-0 bij MVV.

Ruud Swinkels. © PRO SHOTS Beeld
Ruud Swinkels. © PRO SHOTS

FC Zwolle heeft pakte met een eclatante 7-3-zege op Telstar de eerste periodetitel in de Jupiler League. De formatie van coach Art Langeler hield FC Eindhoven op doelsaldo achter zich.

Zwolle stond tegen Telstar bij rust al met 5-3 voor. Nassir Maachi en Arne Slot scoorden twee keer voor de thuisploeg. Telstar eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor doelman Stephan Veenboer.

Eindhoven kreeg in een nerveuze wedstrijd tegen MVV zes minuten voor tijd de tegentreffer te verwerken. Invaller Michael la Rosa was de maker. De Eindhovenaren hadden vorig weekend tegen directe concurrent Zwolle al een kans op het veroveren van de periodetitel verspeeld (2-2).

Zwolle was vorig seizoen maandenlang koploper van de Jupiler League. Kampioen RKC Waalwijk nam de eerste plaats pas één wedstrijd voor het einde over.

De spelers van FC Zwolle vieren één van de zeven treffers tegen Telstar. Beeld
De spelers van FC Zwolle vieren één van de zeven treffers tegen Telstar.
Meer over