Britten staan slechts kleine bordelen toe

De Britse regering wil bordelen met twee prostituees legaliseren. Grotere bordelen zullen harder worden aangepakt, evenals straatprostitutie. Met deze controversiële wetgeving wil de Labourregering vrouwen beter beschermen, overlast op straat tegengaan en de georganiseerde misdaad bestrijden....

Prostitutie in Groot-Brittannië is volgens recente onderzoeken in tien jaar verdubbeld. Dit als gevolg van echtscheidingen, het internet en sekstoerisme. Het aantal prostituees is gestegen tot 80 duizend.

Tot nu toe mogen slechts vrouwen die solo opereren vanuit huis of andere onderkomens tegen betaling seks aanbieden. Maar volgens staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Fiona Mactaggart is het veiliger als vrouwen samen werken. Daarom wil ze bordelen van twee prostituees – eventueel met receptioniste – legaliseren.

Tegelijkertijd zal een offensief worden ingezet tegen de straatprostitutie, die volgens de regering onder meer leidt tot buurtoverlast. Tippelaarsters zullen niet alleen worden vervolgd, maar krijgen ook hulp om af te kicken. Automobilisten die hen proberen op te pikken, zullen zwaarder worden gestraft. Behalve hoge boetes en celstraffen kunnen ze ook hun rijbewijs kwijtraken. Eventueel moeten ze op eigen kosten een ‘heropvoedingcursus’ volgen.

Meer over